Det er noget godt

Jesus talte ofte om sin genkomst. En dag, hvor han sammen med nogle disciple sad på Oliebjerget og beundrede den storslåede udsigt over templet og Jerusalem, kom han med en omfattende profeti om de sidste tider og tegnene på hans genkomst. Efter advarslerne om det forfærdelige, der var på vej, sagde han:

      “Og da skal de se Menneskesønnen komme i en sky med magt og megen herlighed. Men når disse ting begynder at ske, så ret jer op og løft jeres hoved, for jeres forløsning nærmer sig” (Luk 21,27-28).

      Tegnene omfattede hungersnød, krig, forfølgelse og katastrofer, og han kaldte dem meget passende for veer. Og så samlede han det noget i denne retning: “Når veerne kommer, så glæd jer!” Hvordan hænger det sammen?

      Hvis vi tænker på veerne som fødselsveer – og hvad skulle det ellers være – så giver det mening. De vordende forældre har ventet og glædet sig i ni måneder, og så kommer veerne. Hun er ikke blevet gravid for veernes skyld, men hun glæder sig, når de kommer, for de er et tegn på, at nu sidder hun lige om lidt med sit barn i favnen.

      Når I ser, at tegnene sker, så ret jer op og løft jeres hoved, sagde Jesus. For det er noget godt, der sker, når han kommer igen. Vi glæder os til at se ham ansigt til ansigt, og vi glæder os til at blive forløst fra smerte, synd, ondskab og død. Vi glæder os til al den herlighed, som følger efter.

Dette er et eksempel fra min nye andagtsbog, som udkommer i efteråret 2023. Den får andagter til et helt år, og gennemgår den kristne tro set fra mit lutherske perspektiv.

One Reply to “Det er noget godt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial