Hvad med den store trængsel?

Når jeg ved en undervisningsaften i et missionshus røber, at Jesus efter min vurdering godt kan ske at stå lige for døren, kommer følgende indvending måske: “Hvad så med den store trængsel? Den skal jo komme først.”

 

Bombet kirke i Irak.

Jeg har læst flere beskrivelser af den store trængsel – også i romanform, og der findes rigtig meget af det på nettet. Det er rigtigt, at hvis den store trængsel skal være som disse beskrivelser, så har vi ikke oplevet den endnu. Men de består af en blanding af bibelsk profeti og menneskelig fantasi. Og nogle gange er der en overvægt af fantasi.

Jeg vil gerne stille spørgsmål ved påstanden om, at vi ikke har oplevet den store trængsel. Lad mig begynde med et par bibelsteder, derefter lidt statistik, og så en side fra Kristeligt Dagblad (KD) den 21. juni i år.

Når ét lem lider

Det bibelsted om trængslen, som jeg helst henviser til, er Jesu profeti: “For da skal der være en stor trængselstid, som der ikke har været magen til fra verdens begyndelse indtil nu og heller aldrig vil komme. Og hvis de dage ikke afkortedes, blev intet menneske frelst; men for de udvalgtes skyld vil de dage blive afkortet” (Matt 24,21-22). For mig er der ingen tvivl om, at trængselstiden bliver afkortet ved, at Jesus kommer igen. Derfor er det rigtigt at koble genkomsten sammen med trængselstiden. Jeg fornemmer også, at trængselstiden er noget, der bliver værre og værre. Spørgsmålet er: Hvor slemt skal det blive, inden Jesus stopper det? Venter han til allersidste øjeblik, så vi bliver udsat for alt, hvad vi overhovedet kan tåle?

En af de stærke beskrivelser af den kristne menighed er billedet med legemet. Når et lem sider, så lider hele legemet, forklarer Paulus (1 Kor 12,26). Hvor mange kristne skal opleve trængsel, for at hele legemet bliver ramt?

Og så lidt statistik. Eksperter har talt os og mener, at omkring 2 milliarder vil betegne sig selv som kristne. For få år siden havde Evangelisk Alliance forfulgte kristne som tema i bedeugen. Der oplyste de, at omkring 200 millioner kristne forfølges for deres tros skyld. Det gælder alt fra grov diskrimination til at blive dræbt for sin tro. Dette tal bakkes op af flere organisationer, som har fokus på forfølgelse af kristne. Hvis der er 2 milliarder kristne, og 200 millioner forfølges, så er det hver tiende kristen, der oplever trængsel på grund af deres tro. De 2 milliarder er fx inklusive 80 procent danskere og alle mulige kristne sekter, så tallet er sat så højt som muligt.

Drab på kristne eskalerer

Og så til nyheden i KD. “Drab på kristne eskalerer i Burkina Faso” lyder overskriften på side 4. Der er en reportage fra byen Arbinda i den nordlige del af landet. Kristne er flygtet over hals og hoved, og der er ingen tilbage, fortæller en anonym indbygger til en britisk kristen hjælpeorganisation. Islamistiske halvmilitære grupper har opsøgt kristne hjem for at dræbe alle i huset. Hvis en muslim skjuler kristne, eller nægter at fortælle om, hvor de er, så bliver han dræbt på stedet.

Tidligere levede landets cirka 60 procent muslimer og 30 procent kristne fredeligt sammen, men det ønsker de militante muslimer at sætte en stopper for. Med inspiration fra nabolandene Mali og Niger forsøger de at vinde total politisk magt ved at angribe kristne. Den burkinske præst Daniel Sawadgo er forfærdet over udviklingen i sit hjemland. Han siger til Åbne Døre: “Det her er det største chok i vores liv som kristne. Aldrig i vores vildeste fantasi ville vi have troet, at dette kunne ske.”

Vores kristne brødre og søstre i Burkina Faso deler nu skæbne med trosfæller i Syrien, Irak, Egypten, Kina, Saudi Arabien, de palæstinensiske områder, Nordkorea og desværre mange flere steder i verden (se mere her). Men kan vi kalde det hårde trængselstider for de kristne, bare fordi 200 millioner lider for deres tro i andre dele af verden? Ja, efter min mening kan vi. Når et lem lider, så lider hele legemet.

Kan vi forvente, at Gud synes, det er nok nu? Det kan kun Gud selv svare på. Hans dilemma er, at der også er en voldsom kristen vækkelse i verden. Dagligt bliver der føjet tusinder til den frelste skare, og han ønsker, at endnu flere kommer med (2 Pet 3,9).

 

Religiøse rammes af digital undertrykkelse

Nederst på samme side og på forsiden af samme KD er der en historie om digital undertrykkelse af religiøse. Den historie gemmer jeg til næste indlæg her på bloggen.

 

I min roman “Om lidt – roman fra en ikke så fjern fremtid” har jeg antydet nogle af mine tanker om, hvordan trængslen for kristne i Danmark vil øges i de kommende år.

Læs anmeldelserne af romanen og bestil den her.

 

 

En kommentar til “Hvad med den store trængsel?

 1. Kære Jørgen Hedager Nielsen.

  Tak for dette essentielle indlæg.

  Jeg er helt enig med dig i, at Kristi genkomst KAN være snart forestående.

  Det drejer sig her om styret storpolitik – opfyldelsen af Guds plan som åbenbaret i Bibelen – paradoksalt nok gennem Djævelens farisæer-håndlangere (Joh 8:44).
  En plan om verdensstaten gennem 3 verdenskrige blev sandsynligvis lanceret allerede i 1871 (Albert Pike).

  Konseekvensen bliver, at ”den store trængsel” bliver en kortvarig atomkrig – iflg nedenstående fakta.

  Det skyldes et ukendt fænomen, den farisæiske/talmudiske dommedagssekt, Chabad Lubavitch.

  Denne sekt har ifllg. historikeren Wolfgang Eggert kun ét formål: At fremskynde sin ikke-guddommelige messias´ fremkomst. Og det skal ske gennem et blodbad af bibelske dimensioner ”Harmageddon”.

  FOR CHABAD BRUGER BIBELEN SOM ARBEJDSPROGRAM.

  Først skal imidlertid messias ben Josef fremstå for at forberede vejen til blodbadet for ben David.
  Den rolle blev allerede før 1994 pålagt og accepteret af Israels ministerpræsident Netanyahu af den forgudede rebbe Menahem Schneerson.

  Chabad udøver enorm indflydelse på Israel. I det Hvide Hus er måske de egentlige magthavere Trumps datter Iwanka Trump og hendes mand, Jared Kushner – begge jøder og medlemmer af Chabad Lubavitch. Trump er vokset op med Chabad.

  I Kreml er Putin, der iflg. Russisk forskning er jøde, – født Epstein, under kraftig indflydelse af chabad-rabbi Berel Lazar, som han imod ortodokse jøders ønske gjorde til Ruslands overrabbiner, og endv. af sin mentor, Alexandr. Dugin, der mener, at hele Europa skal erobres og indgå i Putins Eurasien fra Lissabon til Vladivostok.

  I 2014 besøgte Jerusalems Sanhedrin Putin og tiltalte ham med den formel, hvormed præsterne i oldtidens Israel udnævnte konger – dvs. man gjorde de facto Putin til Israels konge.

  Iflg. den tidligere MI6 agent, Richard Tomlinson, blev MI6 og KGB agenterne uddannet i samme skole i London og Israel!!!
  Alle var Royal Arch frimurere. På de tidligere elevers blog , ”John Scarlet – The Eggman” skriver en daværende elev d. 9. febr. 2007 kl 01:57, at han salvede Putin som illuminaternes ”Antikrist” – hvorpå KGB-Putins karriere til chef for KGB afløser Fsb og Præsidentposten tog raketfart.
  Da læserne er tidligere elever og vidner, har skribenten nok ikke løjet.

  Chabads kongstanke er det genoprettede Israels undergang i Gog/Magog overfaldet (Ezekiel 38,39).
  Forløberen er Syriens undergang, og at Damaskus for evigt bliver en grusdynge (Esajas 17).

  Derefter Lukas 21 med Krig indtil enden og Matth. 24 – der således kun kan udlægges som en atomkrig = den sidste store globale trængsel – se Jeremias 25

  For at det ikke skal være løgn har den israelske elite allerede oprettet et nyt ”Israel” i Patagonien, Argentina, – tillige med flere af ”illuminaterne”, der ejer verdens pengesystem gennem centralbankerne.

  Verdens skæbne er således i hænderne på en farisæisk dommedagssekt – der bevidst og med magt over stormagterne planmæssigt med bibelprofetierne som arbejdsprogram styrer direkte mod dommedag..

  Men det bliver en overraskelse for dem, når ikke ben David/rebbe Schneerson – men Jesus Kristus
  kommer for enden af chabadnikernes dommedagsscenario!

  Links til ovenstående er at finde i min nystartede blog

  Venlig hilsen

  Anders Bruun Laursen
  pens. overlæge

Skriv en kommentar

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial